Eestist välja!

0 comments

Mõiste, idee ja algpõhimõtted – väike globaalne ettevõte – VGE (Global Small Business – GSB) – tõi avalikkuse ette Daniel Priestley oma raamatus Entrepreneur Revolution: How to Develop Your Entrepreneurial Mindset and Start a Business That Works (esmatrükk ilmunud Capstone kirjastuses, 2013).

Meie jagame Danieli mõtteid ning propageerime globaalsete väikeettevõtete loomist ja arendamist Eestis ja suunaga Eestist välja. Kusjuures meie iseloomule ja meie majanduse väiksusele sobib veelgi paremini uus trend maailmamajanduses – SLOBALISEERUMINE. Seega on maitse asi, kas ettevõte tegutseb globaalselt või slobaalselt.

Väike – kuni 10 töötajat (ei ole töötajad vaid tiimiliikmed).
Globaalne – turg ei ole piiratud kohaliku administratiivüksusega (küla, linn, maakond, riik) vaid on globaalne nii Eesti kui maailma mõistes.
Ettevõte – äriomand, mitte töökoht.

VGE TUNNUSED

Meie mõistes Väike Globaalne Ettevõte peab vastama järgmistele tunnustele:
V – virtuaalselt juhitav, äritegevus on sõltumatu omanikest
G – tegevuskoht ei ole lokaalne
E – ettevõte on business engineeritud, kaup või teenus on bränditud

Kunagi ei tea, kus võimalused peidus on. Esmapilgul väga lokaalne teenus või kaup võib targa tegutsemise korral suureks muutuda. Aitame muuta teie ettevõtte VGE-ks kahel tasandil:

GLOBAALNE VGE

Väike Eesti ettevõte, kelle kaup, bränd, haare võimaldab tegutseda ja areneda Eestist väljaspool.

EESTI VGE

Väike ettevõte, mis seni on tegutsenud kas ühe üksusena, piiratud võimsusega või geograafiliselt mõnes kindlas asukohas Eesti siseselt, kuid nüüd võetakse siht laieneda,kasvada ja väärtust tõsta.

Kui tekkis huvi? Võtke meiega ühendust ja arutame kuidas edasi liikuda.

Comments are disabled.